Kritik Kontrol Noktalarında Risk Analizi (HACCP)
Online başvurmak için tıklayınız
Programın Amacı
Programın amacı, gıda hijyeni konusunda bilgi sahibi olan, gıdalar ile ilgili tehlikeleri yorumlayabilen, gıda üretimi ve servisi aşamalarında kritik kontrol noktaları tespit edebilecek, alınması gereken önlemleri belirleyebilen ve HACCP Sistemini oluşturabilecek sorumluların ve uygulayacak çalışanların yetiştirilmesidir.
Programın İçeriği
HACCP Sistemi Tarihçe ve Tanımlar
Ürün Tanımlaması ve ve Akış Diyagramları
Tehlike Analizi ve Kontrol Tedbirleri
Kritik Kontrol Noktalarının Tespiti ve Kritik Limitler
İzleme Yöntemleri ve Düzeltici Faaliyetler
Tehlikeler (Mikrobiyolojik, Kimyasal, Fiziksel)
Ön Yeterlilik Programı (Hijyen Sistemi)
HACCP Sisteminin ISO 9000 Sistemi ile Entegrasyonu
Genel Plan Örnekleri ve Pratik Çalışma
Programın Süresi 2 Gün
Katılımcı Sayısı 20
Katılımcı Profili Gıda üretimi ve servisi zincirinin herhangi bir aşamasında görev alan, HACCP sistemini oluşturacak, uygulayacak veya uygulatacak yöneticiler ve çalışanlar