EĞİTİM

EĞİTİM

Kritik Kontrol Noktalarında Risk Analizi (HACCP)

Online başvurmak için tıklayınız
Programın Amacı
 
Programın amacı, gıda hijyeni konusunda bilgi sahibi olan, gıdalar ile ilgili tehlikeleri yorumlayabilen, gıda üretimi ve servisi aşamalarında kritik kontrol noktaları tespit edebilecek, alınması gereken önlemleri belirleyebilen ve HACCP Sistemini oluşturabilecek sorumluların ve uygulayacak çalışanların yetiştirilmesidir.
 
Programın İçeriği
 
    HACCP Sistemi Tarihçe ve Tanımlar
    Ürün Tanımlaması ve  ve Akış Diyagramları
    Tehlike Analizi ve Kontrol Tedbirleri
    Kritik Kontrol Noktalarının Tespiti ve  Kritik Limitler
    İzleme Yöntemleri ve Düzeltici Faaliyetler
    Tehlikeler (Mikrobiyolojik, Kimyasal, Fiziksel)
    Ön Yeterlilik Programı (Hijyen Sistemi)
    HACCP Sisteminin ISO 9000 Sistemi ile Entegrasyonu
    Genel Plan Örnekleri ve Pratik Çalışma
 
Programın Süresi     2 Gün
Katılımcı Sayısı        20
Katılımcı Profili         Gıda üretimi ve servisi zincirinin herhangi bir aşamasında görev alan, HACCP sistemini oluşturacak, uygulayacak veya uygulatacak yöneticiler ve çalışanlar